Begeleiding Stress- & Burn-Out Coaching

De intensiteit van het proces is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de mate waarin je stress momenteel ervaart.

Voor wie?

All wie in een aanhoudende stressvolle situatie zit en niet direct uitzicht ziet op een oplossing, kan veel baat hebben bij stress- & burn-out coaching. Het geeft een boost op je mentale gezondheid, het geeft handvaten om je beter en krachtiger te voelen. Ook mensen die op dit moment zich minder scherp voelen, kunnen profiteren van veerkrachtadvies en veerkrachtcoaching.

Stress- & burn-out-coaching is niet geschikt voor mensen in depressie.

Wat is het verschil tussen burnout en depressie?

Bij een burn-out vormt het werk altijd de bron van de overbelasting. Wanneer de overbelasting, die meestal gepaard gaat met hoge stress, langdurig en aanhoudend is, kan dit leiden tot een burn-out. Het werk is de hoofdoorzaak, maar zelden de enige oorzaak. Ook aspecten uit het privéleven, zoals hobby’s en gezin kunnen ertoe bijdragen.

Bij een depressie is het werk maar één van de vele mogelijke oorzaken. Het is een samenspel van psychische, sociale, medische, hormonale en erfelijke factoren. Ingrijpende levensveranderingen, bepaalde geneesmiddelen, (het gebrek aan) steun van de omgeving, erfelijke aanleg … Al die aspecten kunnen, in meer of mindere mate, aanleiding geven tot een depressie.

Bij twijfel adviseer ik steeds een voorafgaandelijk gesprek bij je huisarts.

Hoe gaan we tewerk?

1. Intake
Aan het begin van een samenwerking is er een wederzijdse kennismaking. In een (gratis) intakegesprek bespreek ik samen met je waar je tegenaan loopt en wat je graag wilt bereiken. Zo kunnen we tot de kern komen van je vraag en een realistische doelstelling & mogelijke aanpak bespreken. Het is ook belangrijk dat het tussen jou en mij klikt en dat de basis voor een vertrouwensvolle samenwerking worden gelegd – de chemie moet goed zijn!

2. Traject
Als we samen een goed gevoel hebben bij de samenwerking, bespreken we de concrete aanpak en – bij benadering – de duur van het traject. We maken praktische afspraken en spreken af hoe we de coaching gaan aanpakken.
Tussen de bijeenkomsten door kan ik je reflectietaken geven die dienen ter verdieping van het uitgewerkte of ter voorbereiding van de inhoud van de volgende bijeenkomst. Vaak zijn dit taken die extra focus leggen op bepaalde activiteiten in het dagelijkse leven. We spreken af wat voor jou realistisch is op dit vlak.

3. Andere hulpbronnen
Indien blijkt dat je behoefte hebt aan andere hulpbronnen en/of andere hulpverleners, kan ik je ook hierbij in functie van je vragen begeleiden en bogen op mijn netwerk en afspraken die ik heb gemaakt met bepaalde dienstverleners om effectieve en betaalbare oplossingen voor mijn coachees aan te bieden. 


Kortom, we gaan met een concreet plan aan de slag, op maat van wat jij op dat moment aankunt. Bij elke sessie polsen we je naar je energielevel en kijken of we moeten bijsturen.

Investering in jezelf

Voor een individuele sessie betaal je 80 eur per uur (incl. BTW).
In functie van het aantal sessies kunnen de tarieven variëren

Je staat er niet alleen voor! Ik help je. Bekijk vandaag nog hoe! Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met me in.

%d bloggers liken dit: