Traject bij Stress- & Burn-Out Coaching

Stress- & Burn-Out-Coaching werkt op het herstel en de versterking van het mentaal immuunsysteem. Ik werk volgens het ACCES-model dat erkend is door de VESB, de Vereniging van Erkende Stress- & Burn-Out-coaches in België.

1. Analyse

Op basis van een wetenschappelijk onderbouwde burn-outassessmenttool kijken we in welke mate en welke stressklachten je precies ervaart. Dit is een ijkpunt waarop we de coaching baseren. Daarnaast geef ik je informatie over hoe stress fysiek en mentaal ontstaat en wat de impact kan zijn voor jou.

2. Conditie

In de herstelfase is het belangrijk om in eerste instantie in te zetten op het herwinnen van de mentale en fysiek energie. We leggen de focus op de basisbehoeften als conditie, slaap en voeding.

3. Cognitie

Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwikkelen van beschermende denkpatronen en gedragingen, de zogenaamde veerkrachtbronnen die weerstand mogelijk maken. We leggen verbanden tussen gebeurtenissen, gevoelens, gedachten en gedrag en reiken tools aan om positieve gedachten en constructief probleemoplossend gedrag als eerste reflexen te cultiveren. We leren prioriteiten stellen en omgaan met stress- & angstgedachten. We denken na over hefbomen voor jouw specifieke situatie en maken een plan om deze in praktijk te activeren.

4. Effectief functioneren

In de volgende stap gaan we kijken naar je dagelijkse context, hoe we je kunnen sterker maken om in de dagelijkse realiteit je nieuwe inzichten & skills met betrekking tot veerkracht en energie te verankeren. Wat moet er veranderen? Hoe verander je bepaalde patronen nu echt en hoe verzoek je je omgeving om de context mee te helpen creëren. We werken actief aan meer daadkracht, zelfvertrouwen en handelen vanuit zingeving.

5. Stabiliseren

Foto door Vlad Cheu021ban op Pexels.com

In het traject is een nazorgfase gedurende 2 à 3 maanden voorzien om je te helpen niet in opnieuw in vroegere valkuilen te trappen en je nieuwe patronen verder te verankeren in je reflexen en je manier van leven.

Je staat er niet alleen voor! Ik help je. Bekijk vandaag nog hoe! Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met me in.

%d bloggers liken dit: